RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tusener demonstrerer mot abortlov i Spania

Madrid (NTB-Reuters-AFP): Flere tusen demonstranter marsjerte søndag gjennom Madrids gater for å protestere mot en ny abortlov som gjør det lettere for spanske kvinner å ta abort.

Demonstrantene, som i mange tilfeller hadde tatt med barna sine, bar røde hjerteformede ballonger med slagordet «Rett til liv» og ropte slagord mot den sosialistiske regjeringen.

Retten til abort støttes imidlertid av et stort flertall av spanjolene, på samme måte som homofile ekteskap og andre reformer som er innført av regjeringen til José Luis Rodríguez Zapatero.

Den nye loven åpner for fri abort fram til 14. uke og fram til 22. uke om det er fare for morens helse eller alvorlige problemer med fosteret.

Den gamle loven fra 1985 tillater abort bare etter voldtekt, alvorlige misdannelser i fosteret eller om den gravide kvinnens fysiske eller psykiske helse er fare. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere