RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tusener evakuert etter eksplosjoner i Russland

Moskva (NTB-AFP): Mer enn 6.000 personer er evakuert etter en serie voldsomme eksplosjoner ved et våpenlager i Russland. Lageret skal ha inneholdt om lag 18 millioner artillerigranater.

De første eksplosjonene skjedde tirsdag kveld, og det fortsatte å smelle gjennom natten. Onsdag formiddag var det ikke meldt om omkomne, men nærmere 50 personer skal ha blitt skadd i ulykken i Tsjapajevsk i Samara-regionen, som ligger rundt 1.000 kilometer sør for Moskva.

- Vi var underveis i bilen da det kom en eksplosjon som blåste inn alle bilvinduene, forteller en blødende mann til fjernsynskanalen Rossija 24. Myndighetene satte inn vannbombefly for å få kontroll over flammene ved våpenlageret.

TV-bilder viste tykk svart røyk som steg til værs fra lageret. Ifølge politiet skal eksplosjonene ha begynt mens arbeidere ved anlegget jobbet med å uskadeliggjøre gamle granater som skulle kasseres.

Ulykker av denne typen er ikke uvanlige ved russiske lagre, der gammel ammunisjon lagres under primitive forhold og uten særlig hensyn til befolkningens sikkerhet.

Både i mai og oktober i fjor skjedde det slike eksplosjoner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere