Gå til sidens hovedinnhold

Tusener på flukt etter uvær i Brasil

Rio de Janeiro (NTB-Reuters-DPA): Rundt 35.000 mennesker har flyktet fra sine hjem etter voldsomt regnvær i delstaten Rio de Janeiro sørøst i Brasil. Landets myndigheter har satt redningstjenestene i høyeste beredskap.

Styrtregnet de siste dagene har skapt frykt for nye oversvømmelser og jordskred av typen som kostet rundt 900 menneskeliv i regionen i fjor. I delstaten Minas Gerais lenger vest i landet har minst åtte mennesker mistet livet i årets uvær, mens to er funnet døde i Rio de Janeiro.

Nord i Rio de Janeiro har mer enn 1.000 familier søkt tilflukt i provisoriske mottak i Tres Vendas-distriktet, opplyste myndighetene fredag. - Vi forsøker å bygge steindemninger for å holde vannmassene i sjakk, men det er vanskelig, sa en talskvinne for myndighetene fredag.

Rios guvernør Sergio Cabral opplyste at redningstjenestene nå forbereder seg på innsats i sårbare byer nord og nordøst i delstaten. Det arbeides også intenst for å avverge en katastrofe i Serrana-regionen nord for Rio de Janeiro.

For ett års tid siden utløste enorme nedbørsmengder jordras der omkring 900 mennesker døde i Serrana, som ligger rundt 100 kilometer nord for storbyen. Mange av disse menneskene lå og sov da jordmassene veltet inn over husene deres og knuste dem. (©NTB)

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus