RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tusener på flukt fra uvær i Sør-India

Chennai (NTB-AFP-DPA): Tusener av mennesker er på flukt fra et voldsomt uvær i de sørlige delene av India. Syklonen Nilam kan ramme et område rikt på kulturminner i delstaten Tamil Nadu.

Mange fiskere var onsdag evakuert fra kystområdene i delstaten. Vind med en hastighet opp til 28 sekundmeter - tilsvarende 100 kilometer i timen - truet med å skape store ødeleggelser og ødelegge avlinger.

- Vi har bedt skoler og andre utdanningssteder holde stengt hele dagen. All virksomhet til sjøs er stanset, og regjeringen følger utviklingen nøye, sa tjenestemannen Jayraman i storbyen Chennai nord for uværsområdet til nyhetsbyrået AFP.

Uværet truet med å ramme området rundt byen Mahabalipuram, som er kjent for sine eldgamle steintempler og skulpturer og står på FN-organisasjonen UNESCOs liste over verdens kulturarv. Men inntil onsdag ettermiddag norsk tid var det ikke meldt om større skader her.

Nilam endret kurs og rammet ikke Indias sørlige naboland Sri Lanka, der evakuerte mennesker onsdag fikk lov å vende hjem. Sist India ble rammet av en syklon, var i januar i år, da 42 mennesker mistet livet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere