RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tusenvis evakuert etter syklon

Foto: - (Fiji Meteorological Service)
Sist oppdatert:
Fiji rammet av kraftig uvær.

Mandag rammet en kraftig syklon de nordlige delene av Fiji-øyene i det sørlige Stillehavet. Tusenvis av mennesker forlot sine hjem og flyktet til evakueringssentre etter at hus og avlinger ble ødelagt i stormen, melder nyhetsbyrået AFP.

Syklonen har fått navnet Tomas, og er en kategori fire på en skala som går opp til fem. Stormen førte til en vindstyrke på nærmere 50 meter per sekund, melder Fiji Meteorological Service.

Her kan du følge syklonens bane.

Det er ikke meldt om store skader, men en kvinne skal ha druknet i helgens uvær. Bygninger og hus skal være ødelagt som følge av syklonen og øya Vanua Levu er uten strøm.

Syklonen beveger seg sakte sørover, omtrent ni kilometer i timen, noe som øker faren for at de materielle skadene kan bli omfattende. Skoler og de fleste offentlige tjenester holder stengt fram til tirsdag kveld.

Syklonen er ventet å ta seg opp utover mandagen og tirsdag. Ifølge Pajiliai Dobui, leder for myndighetenes redningstjeneste, har over 5000 personer flyttet fra sine hjem på øygruppas nordlige deler. De fleste av dem er fra landets nest største øy, nevnte Vanua Levu.

I tillegg har myndighetene mistet kontakten med flere av de mindre øyene i området der syklonen herjer.

Alle internasjonale flyreiser inn og ut av Fiji er kansellert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere