RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tusenvis evakuert på grunn av flom i Australia

Canberra (NTB-Reuters) Storflommen øst i Australia har tvunget tusenvis av mennesker til å forlate hjemmene sine. Så langt har fire mennesker omkommet.

Både tog- og flytrafikk er rammet, i tillegg til kullindustrien. Flommen skyldes et voldsomt regnvær som er utløst av den tropiske stormen Oswald, i delstatene Queensland og New South Wales. I enkelte områder har det regnet over 200 millimeter i løpet av de tre siste dagene.

Verst rammet er områdene rundt byene Bundaberg, Rockhampton og Ipswich i Queensland, samt rundt Grafton og Lismore i New South Wales.

14 helikoptre har i løpet av natt til tirsdag reddet over 1.000 mennesker fra vannmassene rundt omkring i Queensland. Redningsarbeidet fortsatte utover tirsdagen.

Blant de fire omkomne er en tre år gammel gutt. Han døde på sykehus etter å ha blitt truffet av et fallende tre idet han og moren var ute for å se på flommen i Brisbane, som er Australias tredje største by.

Bundaberg er blant de verst rammede byene. Der står over 2.000 hus under vann, og 7.500 personer er evakuert. Folk har klatret opp på takene for å redde seg selv. Flommen påvirker også vannkvaliteten, og i Brisbane blir innbyggere bedt om å koke alt drikkevann. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere