RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tusenvis får utdanning for å gjenoppbygge Nepal

Nepal bruker i år 910 millioner dollar – om lag 7,4 milliarder kroner – på å gjenoppbygge infrastruktur, offentlige bygninger og private hus som ble ødelagt i jordskjelvene. Bildet er tatt i juli i byen Bhaktapur.
Nepal bruker i år 910 millioner dollar – om lag 7,4 milliarder kroner – på å gjenoppbygge infrastruktur, offentlige bygninger og private hus som ble ødelagt i jordskjelvene. Bildet er tatt i juli i byen Bhaktapur. Foto: Navesh Chitrakar (Reuters)
Sist oppdatert:
50.000 personer i Nepal skal utdannes til murere, snekkere, elektrikere og rørleggere for å bidra til å gjenoppbygge landet etter jordskjelvene i april og mai.

Det opplyser nepalske myndigheter, som kaller programmet det mest omfattende av sitt slag i landets historie.

Mange unge nepalesere drar til naboland og andre land i regionen for å jobbe innenfor bygge- og anleggsvirksomhet. Nepalske myndigheter håper imidlertid de nyutdannede vil bli i Nepal og dekke landets behov for arbeidskraft.

Nepal vil i år bruke 910 millioner dollar – om lag 7,4 milliarder kroner – på å gjenoppbygge infrastruktur, offentlige bygninger og private hus som ble ødelagt i jordskjelvene.

Rundt 256.000 hus ble helt ødelagt, mens ytterligere 213.000 hus fikk skader, da et skjelv med en styrke på 7,8 rammet Nepal 25. april i år. Litt over to uker senere, 12. mai, inntraff nok et skjelv, med en styrke på 7,3.

Totalt omkom over 8.000 personer i skjelvene, og over 20.000 mennesker ble skadd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere