*Nettavisen* Nyheter.

Tusenvis i buktende homoparade

Oslo (NTB): Øsende regnvær skremte ikke mange tusen stolte homofile fra vise seg fram i den årlige paraden under Skeive dager i Oslo.

Med en rekke kjente personer i front ble den årvisse Pride-paraden gjennomført under særdeles våte forhold lørdag. Gjennom gatene fra Oslo øst og helt fram til Rådhusplassen deltok opp mot 12.000 personer i det fargerike opptoget av homofile, bilfile og transpersoner.

Kulturminister Hadia Tajik (Ap) gikk først i paraden sammen med utviklingsminister Heiki Holmås (SV) og byrådsleder i Oslo Stian Berger Røsland (H).

- Det burde være en selvfølge at kjærligheten burde være fri, men det har den dessverre ikke alltid vært. Nå er det fem år siden vi fikk vedtatt på Stortinget at alle skal kunne gifte seg med den de elsker. Endelig blir alles kjærlighet anerkjent, sa Tajik i sin hilsen til arrangementet.

AUF-leder Eskil Pedersen deltok i opptoget sammen med norsk homobevegelses talsperson i en mannsalder, Kim Friele. Også en rekke andre velkjente personer, blant annet Høyres Bent Høie og Dag Terje Solvang deltok også.

Politiet kunne melde om en hyggelig parade uten noen hendelser. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.