Tusenvis jubler for Suu Kyi

Foto: Soe Zeya Tun (Reuters)

Tusenvis møtte fram for å hilse Aung San Suu Kyi velkommen da hun søndag reiste til den sørlige delen av Myanmar for å drive valgkamp.

29.01.12 15:31

Det er fredsprisvinnerens første reise utenfor Myanmars største by Yangon siden hun besluttet å kjempe om en plass i nasjonalforsamlingen under suppleringsvalget 1. april.

Turen gikk til kystdistriktet Dawei, der folk sto tett i tett langs veiene for å få et glimt av kvinnen som har sittet mange år i husarrest som følge av sin kamp for demokrati.

Nå mener hun at landets militære ledere er på rett vei som følge av flere overraskende politiske reformer. Det er innledet samtaler med Suu Kyis parti Den nasjonale ligaen for demokrati (NLD), og hundrevis av politiske fanger er løslatt.

- Hvis vi beveger oss i riktig retning, vil landet vårt ha mange muligheter. Vi lengter etter å bruke dem, sa Suu Kyi og ble møtt med jubel fra folkemassen i Dawai.

Valget på ny nasjonalforsamling i 2010 foregikk uten NLD, men nå har partiet stilt kandidater til alle de 48 plassene som er på valg 1. april. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.