*Nettavisen* Nyheter.

Tusenvis kan miste internett

Oslo (NTB): Flere tusen kan i dag miste internettilgangen fordi datamaskinen deres ble infisert av et datavirus for fem år siden.

Problemene startet i 2007, da viruset DNS Charger infiserte hundretusenvis av datamaskiner. Viruset tok kontroll over datamaskinens internettilkobling og sendte signalet via bakmennenes DNS-servere i stedet for via brukerens internettleverandør.

Seks estlendere og en russer ble pågrepet i saken i fjor. Fordi viruset de hadde laget kontrollerte så mye internettrafikk, har FBI siden holdt liv i serverne for at folk ikke skulle miste tilkoblingen sin.

Men klokken 18 i dag er det slutt - da stenger serverne for godt. 300.000 brukere i hele verden som har datamaskiner som fortsatt er infisert av viruset, risikerer da å miste tilgangen til internett.

Problemene vil også påvirke norske brukere, men Torgeir Waterhouse i IKT Norge tror ikke mange blir rammet fordi utskiftningen av datautstyr er så stor i Norge.

- Dette vil ikke være et problem av stor betydning og utstrekning nå. Men det er et forvarsel om at internett ikke er noe vi kan ta for gitt. Det vil alltid være noen som er ute etter å lage problemer, og man må være forberedt på slike problemer, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.