RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tusenvis på flukt fra skogbrannene i Europa

Barcelona (NTB-AFP-DPA): Tusenvis av mennesker er på flukt fra de voldsomme skogbrannene som herjer flere steder i Europa. Så langt har fire mennesker mistet livet, men det fryktes at dødstallet kan komme til å stige.

De fire omkom i Spania, der seks mennesker tirsdag var innlagt på sykehus til behandling av brannskader. Brannmannskapene var i ferd med å få kontroll over flammene som herjet i et område på 140.000 mål i regionen Catalonia nordøst i Spania.

- Vi har håp om at vi kan få kontroll over brannen i løpet av dagen, sa Catalonias innenriksminister Felip Puig. Tidligere på dagen opplyste en talskvinne for brannvesenet at brannen ikke hadde spredt seg siden mandag kveld.

Myndighetene i de brannherjede områdene har gitt innbyggerne i 17 byer streng beskjed om å holde seg innendørs og ikke nærme seg brannene. Brannene skaper skyer av tett røyk som har spredt seg helt til Barcelona, 150 kilometer fra brannsonen.

- Jeg kan aldri huske å ha sett slike røykskyer, sier Maria Angels Rodriguez i den spanske byen Figueres, noen få kilometer sør for grensen mot Spania. Her var røyken tirsdag så tett at innbyggerne klaget over svie i hals og øyne. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere