Gå til sidens hovedinnhold

Tusenvis rømmer fra Mannegruppa Ottar

Har mistet nær 9000 medlemmer på et døgn.

Den lukkede Facebook-gruppen «Mannegruppa Ottar» har mistet rundt 9000 medlemmer på et døgn.

Tirsdag ettermiddag hadde gruppen vel 35.000 medlemmer. Klokken 22.00 tirsdag kveld var medlemstallet nede i 31.599. Onsdag morgen klokken 08.30 har gruppen 29.145 medlemmer. Klokka 21 onsdag kveld er medlemstallet 26.294.

Dermed har 8700 medlemmer forlatt gruppa siden tirsdag. Men da uka startet var medlemstallet på rundt 40.000, så 14.000 har vendt gruppa ryggen på noen dager.

- Upolitisk korrekt humorgruppe med stor takhøyde

Gruppen har fått et dårlig rykte etter mye negativ medieomtale den siste uken. Flere unge jenter har blitt hengt ut og hetset på forumet, deriblant toppblogger Sophie Elise Isachsen.

- Vi har innpå 40.000 medlemmer i gruppa. Det er ment å være en upolitisk korrekt humorgruppe med stor takhøyde, men det kommer innlegg som går over streken, uttalte administrator Kay Erikssen til Nettavisen tirsdag kveld.

Medlemmene i gruppa hadde samlet inn nesten 200.000 kroner til kreftsaken, men da Barnekreftforeningen ble gjort oppmerksom på hva gruppa sto for, stengte de hele innsamlingsaksjonen.

- Har medlemmer som venter på å komme inn

Sophie Elise Isachsen gikk tidligere i år til retten for å hindre spredning av et bilde av seksuell karakter. Saken ble henlagt på bevists stilling.

Nylig ble bildet spredt på nytt i Facebook-gruppa «Mannegruppa Ottar», og bloggeren navnga da flere av mennene.

Mandag skrev VG om en 20 år gammel kvinne som ble omtalt som «tragisk dame» og «grisesminka knulledokke» som «skulle vært straffepult en måned med slapp øl-tiss».

Samlet har dette ført til at tusenvis har meldt seg ut av Facebook-gruppa.

Administrator Erikssen sier de til tross for tusenvis av utmeldelser, har stor pågang av folk som ønsker å bli medlem.

- Vi har rundt 7000 som venter på å komme inn, sa Erikssen tirsdag kveld.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Vitser om sex med barn

Blogger Linn Winsnes Rosenborg er en av de som har reagert kraftig på gruppens innhold.

- De som ikke forstår signaleffekten det har å velge og være medlem i en gruppe som dette, har misforstått noe radikalt og viktig, skriver hun i sin blogg.

Eirik, som har bloggen MannOmAlt, skriver at han var medlem av gruppen i en kort tid, men at han måtte melde seg ut på grunn av slike hendelser:

- Vitser om sex med barn, syke bilder av vrengte organer. Trusler mot folk som rapporterte bildene og en enighet om at de som snakket negativt om gruppen, burde bli flådd levende.

Kommentarer til denne saken