Tusenvis samlet i sorg i Tyskland

Foto: THOMAS PETER (Reuters)

Tusenvis samlet seg i den tyske byen Duisberg lørdag for å minnes de 21 menneskene som omkom under Love Parade-festivalen.

31.07.10 15:45

21 mennesker ble klemt til døde, og mer enn 500 personer ble skadet da det oppsto panikk under årets Love Parade-festival i Tyskland.

Som et tegn på respekt flagges det på halv stang over hele Tyskland i dag, melder BBC.

Les også:– Folk ble presset mot veggen

Dagens gudstjeneste ble sendt på storskjerm på Duisburgs fotballstadion, samt at skjermer var satt opp rundt stadion. Flere tusen hadde møtt opp for å minnes de omkomne. I selve kirken var det plass til cirka 600 mennesker.

Blomster og lys
Pastor Martin Weinberg sa følgende til forsamlingen:

«Vi ønsker å vise solidaritet med dem som er i sjokk, og fulle av sorg og bekymring – med dem som søker svar, og dem som klandrer seg selv for hva som har skjedd.»

Før tjenesten ringte kirkeklokkene over Duisberg og nabobyene til minne om de som døde. Hele uken har mennesker vært ved avkjøringen til inngangen til tunnelen hvor katastrofen fant sted og lagt igjen blomster, samt tent lyst.

Sinte innbyggere
Tyske påtalemyndigheter fortsetter å granske ulykken. Politiet etterforsker blant annet anklagede arrangører som skal ha slurvet med kontroll av folkemengden – som førte til en flaskehals ved tunnelen, skriver BBC.

Følelsene har kokt over hos innbyggerne i den tyske byen, og mange krever borgermesterens oppsigelse. Flere gir han skylden for ulykken, da han visstnok skal ha fått flere advarsler i forkant av tragedien.

Ordfører Adolf Sauerland har sagt han ikke vil delta på minnegudstjenesten fordi han fryktet at hans nærvær ville krenke de pårørendes følelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.