*Nettavisen* Nyheter.

Tusenvis stormet Kuwaits parlament

Foto: YASSER AL-ZAYYAT (Afp)

Demonstrantene krever at statsministeren går av.

17.11.11 21:31

Politi og sikkerhetsstyrker brukte batonger for å stoppe demonstrantene, og minst fem skal være skadet. Det opplyser en av opposisjonens parlamentsmedlemmer og en av protestens ledere til nyhetsbyrået AFP.

Demonstrantene var på vei til statsministerens bolig da politiet slo til. Da protestene ble forsøkt stanset og angrepet, skal tusenvis av mennesker heller ha bestemt seg for å innta parlamentsbygningen.

Blant demonstrantene var det også flere parlamentarikere som også krever at statsministeren i Kuwait, Sheikh Nasser al-Mohammad al-Sabah, går av. Kravet om avgang kommer i forbindelse med korrupsjonspåstander.

Etter å ha brutt opp dørene til parlamentet skal demonstrantene ha kommet seg inn i hovedkammeret. Etter kort tid skal de frammøtte ha forlatt bygningen, men noen av aktivistene skal ha slått leir utenfor parlamentet. Ifølge meldinger vil de bli her til statsministeren går av.

I over tre måneder har temperaturen vært høy rundt det politiske liv i Kuwait. Anklager om at 16 av 50 medlemmer av nasjonalforsamlingen skal ha mottatt rundt 350 millioner dollar i bestikkelser.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: YASSER AL-ZAYYAT (Afp)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag