Tusenvis av reisende sto værfast på Paris' hovedflyplass Charles-de-Gaulle julaften. Kaldt vær var grunnen til at nesten 60 flyavganger ble innstilt.

SISTE: Trafikken vil gå som normalt på Charles-de-Gaulle og Orly lørdag 25. desember, melder Aéroports de Paris.

Mangler glykol
Franske luftfartsmyndigheter sier at halvparten av avgangene fra flyplassen er innstilt inntil klokken 13 julaften. Det skal ha vært store problemer med å avise flyene i kulden.

Flyplassen har heller ikke nok glykol, eller kjøleveske, heter det i en melding fra franske luftfartsmyndigheter.

- 58 fly er innstilt ved Charles-de-Gaulle i dag. Det betyr at 6-7000 passasjerer er rammet, bekreftet den franske samferdselsministeren Nathalie Kosciusko-Morizet.

- 2000 av disse passasjerene oppholdt seg på flyplassen i morgentimene, presiserer hun.

Det franske samferdselsdepartementet anslo at omtrent halvparten av de berørte ikke ville få flytransport ut av flyplassen i løpet av julaften.

Evakuert fra terminal

Fredag ettermiddag ble også rundt 2000 mennesker evakuert fra terminalbygget på Charles-de-Gaulle-flyplassen i Paris på grunn av store mengder snø på taket. Det hadde samlet seg 60 centimeter snø på taket.

Taket over terminalbygget kollapset delvis noen uker etter at terminalen åpnet i 2004. Fire personer omkom i ulykken og seks andre ble skadd, melder NTB.

Gransker Heathrow-kaos

De mange britiske flyplassene, inkludert Heathrow, opererer nesten som normalt etter at snøstormer og det kalde været har skapt trøbbel for juletrafikken.

Sjekk status for Heathrow her

Det spanskeide selskapet som eier og driver Heathrow og en rekke andre flyplasser, BAA, opplyste allerede torsdag kveld at over 90 prosent av flyavgangene nå gikk etter rute.

BAA har bedt en gruppe eksperter fra andre flyplasser og fra flere flyselskaper om å granske hvorfor Heathrow ikke klarte å håndtere snøen og hvordan situasjonen kunne bli så kaotisk.

- Granskningen vil forhåpentligvis gi svar på hvorfor det gikk så galt, og hva vi kan gjøre for å hindre at det skjer igjen, sier administrerende direktør i BAA Colin Matthews.