*Nettavisen* Nyheter.

Tusenvis tente lys for indisk voldtektsoffer

New Delhi (NTB-AFP-Reuters): Tusenvis av mennesker trosset lørdag kveld vinterkulden i Indias hovedstad New Delhi for å minnes den unge kvinnen som døde etter en brutal gjengvoldtekt.

Over hele landet har det blitt holdt lysseremonier til minne om den 23 år gamle studenten som kjempet for livet i nær to uker før hun lørdag døde av de massive skadene hun ble påført, melder BBC.

Demonstrasjonene sto i dyp kontrast til protestene som endte med voldelige opptøyer i New Delhi forrige helg. Myndighetene i India hadde forberedt seg på mer vold, men i stedet ble de møtt med fredelige protester.

- Vi er klar over at dette verken er første eller siste gang det skjer en gjengvoldtekt i India, men det er klart at vi ikke lenger kommer til å tolerere seksualforbrytelser, sier advokaten Rana.

Selv etter mørkets frembrudd marsjerte både menn og kvinner gjennom gatene med tente lys i hendene for å minnes kvinnen som lørdag morgen døde på et sykehus i Singapore. Hendelsen har skapt ramaskrik i den indiske befolkningen og utløst en hissig debatt om den økende volden mot kvinner i det folkerike landet.

Den 23 år gamle kvinnen var på vei hjem fra kino sammen med en mannlig venn da de to ble banket opp på en buss av en gruppe på seks menn. De ble slått med jernstenger, og kvinnen ble voldtatt gjentatte ganger, blant annet med jernstenger, før hun og mannen ble kastet av bussen. Seks menn er nå siktet for drap etter hendelsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.