Onsdag fortalte Bergensavisen (BA) om gutten på Løvås skole som ble slått og mobbet av medelever. Hendelsen ble filmet og lagt ut på Facebook, der trakasseringen fortsatte.

Les også i BA: Her slås og mobbes barneskoleeleven

Åpent brev til mobbeoffer
Torsdag forfattet BA-journalist Bjørn O. Mørch Larsen et åpent brev til mobbeofferet. Der skrev han blant annet: «Det er bare å ringe. Jeg stiller. Slik kompiser gjør».

Avisa har fått flere tilbakemeldinger på historien om skoleeleven. Det er mange lesere som også ønsker å være kompisen til mobbeofferet.

Les BA-journalistens åpne brev her

«Jeg stiller»
I etterkant av Mørch Larsens brev ble det opprettet en Facebook-gruppe til støtte for gutten. Den fikk navnet «Det er bare å ringe, jeg stiller!». På litt under et døgn har den fått flere tusen medlemmer.

Ved 21-tiden fredag hadde gruppen over 11.000 medlemmer.

- Dette er en støttegruppe til gutten som ble på det groveste mobbet i filmen fra Løvås skole i Bergen, heter det i beskrivelsen av gruppen på Facebook. Initiativtakerne skriver videre at de ønsker å vise alle barn i Norge som utsettes for mobbing og overgrep at det finnes voksne som gjerne vil være en støtte for dem.

Mange engasjerer seg
- Så godt det er å se at folk lar seg engasjere og at vi bryr oss. Håper virkelig at denne fine gutten og hans familie og venner kan ta i bruk denne enorme støtten på en fin måte, skriver Eva på Facebook-siden.

- Hvor er lærerne? Hvorfor er det tilatt å ha med seg mobiltelefon på skolen? spør Anita.

- Jeg så dette på nyhetene i går, ble kvalm og uvel, men det er dessverre hverdagen til mange mennesker, det må settes tiltak mot dette!! skriver Jan-Erik

Les flere nyheter i BA her