RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tusjet på hus der ingen var hjemme

Sist oppdatert:
Politiet kan ha stanset tyveribande.

Tromsø-politiet har pågrepet to personer som har gått rundt og ringt på dører i Kroken-området, i det som kan ha vært planlegging av en tyveribølge, skriver Nordlys.

De to, som mistenkes for å drive salg av bilder og trefigurer og mer, mistenkes også for å ha merket flere hus og leiligheter med tall og piler. Dette skal ha vært for å merke husene som sto tomme.

– Vi viser til lignende forhold i hele Norge, der de har vist seg at hus er blitt ranet etter at det har vært slike folk på besøk og merket husene med tusj, sier operasjonsleder Gunnar Bårdsen til Nordlys.

Ikke mistenkt for tyveri
Politiet mistenker ikke de to for noen konkrete tyverier, og tror dermed at de kan ha blitt stanset allerede i planleggingsfasen.

– De mistenkes nå for skadeverk på hus. Vi har ikke noe konkret som mistenker dem for innbrudd, men dette kan være en slags form for forberedelse. I utgangspunktet er det tilgrising av bygninger, så vi kan ha fått kvelt dette i starten, sier Bårdsen.

Bekymrede naboer
De to skal ha ringt på dører og vist fram lapper om at de er døve og at de har syke barn hjemme i Polen. Nordlys har fått henvendelser fra bekymrede naboer, og det fikk også politiet i forkant av pågripelsen.

– Vi har fått flere henvendelser om dette, bekrefter operasjonslederen.

Hans oppfordring til folk er klar: Dersom du opplever lignende eller ser at hus i nabolaget merkes med tusj, bør du kontakte politiet.

– Vi oppfordrer folk til å ringe oss så tidlig som mulig, som de gjorde i dette tilfellet, sier Bårdsen.

Ta bilder og vask
– Dersom politiet ikke har mulighet til å komme, kan man ta bilder av dette for etterforskningens del og så bare vaske det vekk. Da er man jo like langt, sier han.

Han oppfordrer også folk til å være ekstra på vakt med hva man har liggende synlig av verdigjenstander.

– De trenger ikke mange sekunder i døråpningen før de ser om dette er et aktuellt hus, sier Bårdsen.

Les flere saker fra Nordlys her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere