*Nettavisen* Nyheter.

Tutu til Mandelas begravelse likevel

Johannesburg (NTB-AFP): Desmond Tutu skal likevel delta i vennen Nelson Mandelas begravelse. Tutu sa først at han ikke skulle i begravelsen, etter eget utsagn fordi han ikke var blitt invitert.

14.12.13 22:04

- Erkebiskop emeritus Desmond Tutu reiser til Qunu i morgen tidlig for å delta i tatas begravelse, heter det i en kort uttalelse fra Tutus kontor lørdag.

Tata betyr far og brukes ofte om Mandela. Begravelsen holdes søndag i Qunu, landsbyen hvor det sørafrikanske frigjøringsikonet vokste opp.

Tidligere på dagen uttalte Tutu at han ikke skulle i begravelsen.

- Jeg ville ha satt stor pris på å delta i seremonien for å si et endelig farvel til en person jeg elsket og skattet, men det ville samtidig ha vært respektløst overfor tata å presse seg inn på det som er blitt omtalt som en privat familiebegravelse, sa den pensjonerte erkebiskopen i en pressemelding.

Det har gått rykter i Sør-Afrika om at splid mellom Tutu og ANC var grunnen til erkebiskopen først ikke planla å delta, men dette ble avvist av ANC. Presidentens kontor har hele tiden insistert på at Tutu var invitert til søndagens seremoni. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.