Tuva (12): - Hun åpnet opp bildøren og dumpet kattene

NYTT HJEM: Torbjørn (13) og Tuva (12) Smith Jensen fant heldigvis de tre kattene og ga dem nytt hjem. Mamma Jane Smith har funnet nye eiere.

NYTT HJEM: Torbjørn (13) og Tuva (12) Smith Jensen fant heldigvis de tre kattene og ga dem nytt hjem. Mamma Jane Smith har funnet nye eiere. Foto: Bjørn Inge Rødfoss (Romerikes Blad)

Da Tuva Smith Jensen (12) så en bil åpne døra, slippe ut tre katter i skogen, og reise, ble hun sjokkert. - Slik behandler man ikke kjæledyrene sine, sier hun.

12.09.14 12:57

Det var langs grusveien rett ved familiens hjem på Bøn i Eidsvoll Tuva plutselig fikk se en bil dumpe katter ved skogen og reise onsdag kveld, skriver Romerikes Blad.

- Jeg ble helt sjokkert. Folk gjør da virkelig ikke sånn, sier hun til RB.

Tuva løp hjem, hentet broren Torbjørn (13) og løp tilbake til kattene. Der fikk de se at det Tuva mente hun hadde sett virkelig stemte. Tre søte små kattunger var satt igjen i veikanten.

Personen som dumpet dem hadde satt igjen mat før hun og en annen person skal ha forlatt stedet.

- Jeg så det var en dame som gjorde det, men rakk ikke å ta registreringsnummeret på bilen. Vi var for opptatt av å ta vare på kattene, sier Tuva.

Ga de et nytt hjem
I samråd med mamma Jane Smith bestemte søsknene seg for å beholde de tre kattene - inntil videre. Familien ga kjæledyrene navnene Felix, Camilla og Josefine, og da dem kjærlighet og varme i dokkestua.

- Vi har kost masse med dem, og sørget for at de har hatt det trygt og godt her, sier Tuva.

- Men vi har ikke mulighet til å beholde dem. Vi har nemlig kanin, minigris, hund og tre katter fra før, smiler Torbjørn.

Mamma Jane Smith visste heldigvis råd. Hun la ut historien på Facebook. Responsen lot ikke vente på seg. Allerede onsdag kveld hadde den ene pusen fått ny eier. Storebroren til Jane stilte opp. De to andre dyrene har også fått nye eiere.

Forstår ikke eierne
Reno Melnes - storebroren til Jane - er glad for å kunne hjelpe. Han forstår seg ikke på katteeierne som bare forlot dyra.

- Det er forferdelig at folk kvitter seg med dyr på denne måten. Hva får voksne mennesker til å gjøre slikt? De burde vært nektet dyr for resten av livet, sier han til RB.

De to siste kattene blir hentet fredag og lørdag. På Facebook har Jane Smith mottatt mye respons.

- Folk er i harnisk over at noen bare kan forlate dyrene sine på denne måten. Heldigvis så datteren min hva som skjedde. Hvis ikke er det ikke godt å si hvordan det ville gått med dem. Det medfører et ansvar å påta seg kjæledyr, sier Jane.

Les flere saker i Romerikes Blad


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.