*Nettavisen* Nyheter.

TV 2 + Kanal4 = lovlig

Konkurransetilsynet ga sitt ja til TV 2s oppkjøp av Kanal4 i begynnelsen av september. Nå gjør Eierskapstilsynet det samme.

20.06.08 11:04

Ifølge en pressemelding finner ikke Eierskapstilsynet det overveiende sannsynlig at Kanal4 vil få en så høy opplutning at TV 2 får en betydelig eierstilling i det nasjonale radiomarkedet.

Tilsynet har også vurdert oppkjøpet i forhold til at TV 2 og Schibsted posisjonerer seg i flere mediesektorer (multimedieeierskap eller krysseierskap), men heller ikke en slik vurdering gir grunnlag for inngrep.

Men saken har ikke vært enkel for tilsynet. I denne saken har de vurdert oppkjøpet av et selskap som ennå ikke har begynt sin aktivitet, noe som gjør det vanskeligere å fastslå om vilkåret om betydelig eierstilling er oppfylt.

- Etter tilsynets vurdering bør man vurdere å ta hensyn til slike situasjoner under revisjonen av loven. Alternativt kan man søke å regulere slike tilfeller gjennom konsesjonstildeling, heter det i en melding fra Eierskapstilsynet.

Eierskapstilsynet har innhentet vurderinger av Kanal4s sannsynlige oppslutning fra Kanal4/TV 2, P4 og MMI uten at disse har hatt tilgang til hverandres rapporter. Alle rapportene er unntatt offentlighet av hensyn til aktørene.

Eierskapstilsynet kan gripe inn når en aktør har eller får en betydelig eierstilling i strid med lovens formål om å fremme ytringsfriheten, de reelle ytringsmuligheter og et allsidig medietilbud. Etter medieeierskapsloven vil en betydelig eierstilling foreligge når en eier kontrollerer medier som har en samlet oppslutning på omlag 1/3 eller høyere av det nasjonale radiomarkedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.