RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIL HA EIRIK JENSEN TILTALT: Spesialenheten skal ha konkludert med at Eirik Jensen bør tiltales for korrupsjon og medvirkning til narkotikasmugling, melder TV 2.
VIL HA EIRIK JENSEN TILTALT: Spesialenheten skal ha konkludert med at Eirik Jensen bør tiltales for korrupsjon og medvirkning til narkotikasmugling, melder TV 2. Foto: Bjørn Sigurdsøn

TV 2:- Spesialenheten vil ha Eirik Jensen tiltalt for korrupsjon og narkotikasmugling

Sist oppdatert:
Spesialenheten for politisaker har innstilt på at politimannen Eirik Jensen skal tiltales for medvirkning til hasjsmugling og grov korrupsjon.

Det er TV 2 som melder dette mandag kveld.

Spesialenheten har etterforsket hvilken rolle Eirik Jensen har hatt i narkotikasmuglingen som ble organisert av hans venn og informant Gjermund Cappelen.

Det er Riksadvokaten som bestemmer om Jensen skal tiltales, og hvordan denne tiltalen eventuelt skal lyde. Innstillingen fra Spesialenheten er likevel et svært viktig signal om hvordan politi og påtalemyndighet vurderer saken.

Mener Jensen hjalp smuglerne

Spesialenheten mener at Eirik Jensen medvirket til smugling av over 20 tonn hasj ved å sikre narkotikaligaen trygt leide over grensen til Norge. Spesialenheten mener at Jensen mottok penger for dette.

Advokat Arild Holden, som er en av Jensens advokater, mener at Spesialenheten i alt for stor grad har lyttet til forklaringene til Cappelen, og at sider av saken som taler til Jensens gunst, ikke er etterforsket.

CAPPELEN: Gjermund Cappelen er tidligere dømt for hasjsmugling.

Mener saken bør henlegges

– Som følge av at etterforskningen er lite konkluderende i forhold til hva som har skjedd og ikke har skjedd, og at den på ingen måte har trukket frem det som er til gunst for Eirik Jensen, så har vi sett oss nødt til å sende et skriv til Riksadvokaten der vi gjør rede for vårt syn på bevissituasjonen og de mangler som foreligger, sier Arild Holden til TV 2.

Han mener at Riksadvokaten bør henlegge saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere