RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2-anker: - Norske imamer er feige

MAH-RUKH ALI er nyhetsanker i TV 2.
MAH-RUKH ALI er nyhetsanker i TV 2. Foto: Espen Solli, TV 2
Sist oppdatert:
Mah-Rukh Ali, norsk-pakistansk journalist og nyhetsanker på TV 2, er skuffet over norske imamer.

Mah-Rukh Ali, norsk-pakistansk journalist og nyhetsanker på TV 2, er skuffet over norske imamer. I et blogginnlegg på TV 2 etterlyser hun at de tar avstand fra ekstremistgruppen Den islamske stat (IS) som herjer i Irak og Syria. Det skriver avisen Vårt Land tirsdag.

«Flere norske imamer har vært på årets pilegrimreise i Mekka. De bør lære av muftien i Saudi Arabia og gjøre seg noen notater mens de er i den hellige byen. Selv med opphetet debatt om terror og radikalisering her hjemme, har norske imamer vært fraværende. Det er synd og det er en ansvarsfraskrivelse.» skriver hun.

Ifølge TV2 ble blogginnlegget et av de mest delte saker her til lands, og det nådde over 115.000 personer på Facebook.

Programlederne Mah-Rukh Ali her under sending på TV 2 Nyhetskanalen.

På spørsmål om hvorfor hun går så hardt ut mot norske imamer svarer Ali:

– Jeg mener det er vår jobb som journalist å ansvarliggjøre maktpersoner, og stille relevante spørsmål i samfunnsdebatten. I år er flere norske imamer på pilegrimsreise til Mekka. Her går stormuftien ut og er klar i sin fordømmelse av IS og tar samtidig opp temaer som terrortrusler og økende radikalisering av unge. Norske muslimer har også behov for at deres ledere her hjemme tar opp temaer som er dagsaktuelle, spesielt når den største terrortrusselen i dag kommer fra terrorister som misbruker islam, sier Ali til Vårt Land.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere