*Nettavisen* Nyheter.

TV 2: Assad-krigere har søkt asyl i Norge

Syrias president Bashar al-Assad. Foto: Benoit Tessier (Reuters)

Minst fem syrere som har kriget for president Bashar al-Assads regime, har søkt asyl i Norge, ifølge en syrisk aktivistgruppe.

06.11.15 23:28

Gruppen, som overvåker flyktningstrømmen i Europa, anklager flere personer som har søkt asyl i Norge for å ha begått krigsforbrytelser i hjemlandet, melder TV 2.

Fem navngitte personer skal allerede ha ankommet Norge, hvorav to av dem skal ha kommet via den norskrussiske grensen i Finnmark.

Flere av dem skal ha tilhørt en milits som kalles «Shabiha», og som omtales som «Assads dødsskvadroner». Militsen beskyldes for å stå bak flere massakrer under Syria-krigen.

En av de fem, Muhammed K, anklages for tortur av sivile, plyndring og for å ha deltatt i kampen mot opprørere utenfor Syrias hovedstad Damaskus. TV 2 har fått tilgang til et bilde av personen hvor han vises sammen med den syriske presidenten.

En annen, Ali S., anklages for tortur og for å ha satt sivile hus i brann.

Utlendingsdirektoratet (UDI) vet at det kommer folk til landet som har kjempet aktivt for regimet i Syria, ifølge TV 2. Disse personene kan få midlertidig tillatelse til å være i Norge, sier fungerende avdelingsdirektør Vesna Curk.

– Hvis vi har informasjon om at de har begått alvorlige krigsforbrytelser og at de at av sikkerhetsmessige grunner ikke kan returnere til hjemlandet, så får de begrenset tillatelse, Sier Curk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.