*Nettavisen* Nyheter.

TV 2 avbrøt «Norske Talenter» med falsk nyhetssending om naturkatastrofe - nå raser Twitter

TV2 brøt inn med ekstra nyhetssending i finalen av «Norske Talenter» og meldte om en global naturkatastrofe. TV 2 beklager etter at negative reaksjoner fra seerne har strømmet inn.

28.11.15 16:13

Det var under finalen av «Norske Talenter» på TV 2 ikveld at TV 2 Nyhetene brøt inn med det som tilsynelatende ser ut som en ekstra nyhetssending.

Nyhetsanker Aril Riise er på plass i beste sendetid og annonserer til seerne:

- Det vi vet nå, er at en naturkatastrofe rammer store deler av verden. Vi i TV 2 Nyhetene sender så lenge vi kan, sier Riise.

- Alt vi kan si nå er: Ta vare på hverandre. Kom dere i sikkerhet.

Etter dette skurret skjermbildet et øyeblikk, før det gikk i grått og «Norske Talenter» igjen var tilbake på skjermen.

Innslaget var fiktivt, og ment som en introduksjon til opptredenen til dansegruppen Aces Crew, som danset rett etterpå.

Raser på Twitter

På Twitter er folk rasende over det de mener er ren skremsel. På kort tid har det kommet store mengder negative reaksjoner fra seere som forteller at både de selv og barna deres ble redde av innslaget.

«Det er ikkje greitt med slik skremsel, @TV2Arill , @tv2norge. Feil setting og kontekst for "kunstnarisk fridom". Barn ser på», sier Mariann Schjeide.

«Nyhetsvarsel i #norsketalenter på @tv2norge var høyst upassende og bidrar til svekket tillit», skriver Daniel-Endré Polle.

«Denne var i drøyeste laget», skriver Mette Ø. Kristiansen.

«Det kan umulig være lov @tv2norge Skremme folk sånn!!!!», sier brukeren @Carlerikgjersoe.

«Dette var unødvendig dramatisk, helt #feilslått @tv2norge», sier Mae Iris Haarstad.

- TV2 beklager

sine nettsider forteller TV 2 at reaksjonene har strømmet inn til etter det falske nyhetsinnslaget.

Programredaktør for «Norske Talenter», Siv Aamot, beklager overfor publikummet som har reagert.

- Vi har forstått at historien Aces fortalte i kveldens sending av «Norske Talenter» om en forestående naturkatastrofe har vakt reaksjoner. Vi beklager om noen har følt seg støtt av virkemidlene som ble brukt, sier hun.

Også Aces Crew er lei seg for at de skremte seerne. De forteller at hele poenget med opptredenen deres var å få folk til å åpne øynene.

- Vi vil selvfølgelig ikke skremme folk på ordentlig, men hvis vi klarte å få folk til å virkelig føle den frykten før de skjønte at det ikke var ekte, så kanskje vi kan få dem til å føle «hva om dette var ekte og hva hadde jeg gjort hvis det var det, sier Diska Livia (23) i dansegruppen.

Det var for øvrig den unge gitarspilleren Odin Landbakk (13) fra Kristiansund som fikk flest stemmer og vant årets «Norske Talenter». Premien er en halv million kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.