Da Birgitte Tengs ble funnet drept våren 1995 ble hennes fetter pågrepet og senere dømt for drapet på sin kusine, før han igjen ble frifunnet. Han ble likevel dømt til å betale Birgitte Tengs' foreldre 100.000 kroner i erstatning.

Siden den gang har foreldrene til Birgitte Tengs trodd at det var fetteren som stod bak, på tross av at han var frifunnet av rettsvesenet.

Les også: Faren til Birgitte Tengs' fetter til Nettavisen: - Ventet på dette i 25 år

Onsdag denne uken varslet politiet at de hadde gått til pågripelse av en mann i 50-årene, siktet for å ha stått bak drapet på 17 år gamle Tengs.

Til TV 2 sier foreldrene til Birgitte Tengs' bistandsadvokat, Erik Lea at de nye bevegelsene i saken har endret synet deres på fetteren.

– Foreldrene har trodd det på tross av dommen i lagmannsretten. De har levd på erstatningsdommen, som ble bekreftet av høyesterett i fjor, sier advokat Lea til kanalen.

Les også: Harald Dale reagerte på nyheten om pågripelsen: - Det var som et sjokk, jeg fikk frysninger

– Mine klienter er i stand til å bare frafalle det kravet. Det er klart det blir aktuelt om han som nå er pågrepet for eksempel tilstår, og man blir sikre. Man opprettholder jo ikke et erstatningskrav mot en mann som er uskyldig, sier Lea til TV 2.