For en måned siden var oppslutningen rundt bompengelistene på 1,4 prosent. Nå er oppslutningen mer enn doblet, viser en fersk kommunevalgmåling som Kantar TNS har laget for TV 2.

Bompengelistene har dermed større oppslutning enn partiet Venstre, og de nærmer seg KrF og De Grønne. Det er kun i 13 kommuner at det stiller rene lister med bompengemotstandere til kommunevalget.

Les også: Sjeføkonomer sabler ned Frp-vedtak om bompenger

– Det er en måling vi ikke er fornøyde med, sier nestleder Terje Breivik i Venstre.

Høyre og Fremskrittspartiet går tilbake på målingen. Høyre med 1,5 prosentpoeng til 21,0 prosent, mens Fremskrittspartiet går tilbake med 1,2 prosentpoeng til 8,9 prosent.

KrF får en oppslutning på 4,2 prosent (-0,2), Venstre 3,3 (+0,4), Arbeiderpartiet 26,4 (0,0), Senterpartiet 12,9 (-1,4), SV 6,8 (+1), Rødt 5,3 (+0,9), De Grønne 4,7 (-1,8).

Les også: Fremskrittspartiets bompengevedtak vil gi 100 milliarder i skattelette til bilister

Bompengelistene henter mange velgere fra dem som sier de stemte på Høyre, Fremskrittspartiet, Arbeiderpartiet og Senterpartiet ved stortingsvalget i 2017.

I forrige uke ble Folkeaksjonen mot bompenger det nest største partiet i Bergen med 20,6 prosent oppslutning, ifølge en lokal måling Sentio laget for Bergensavisen.

Les også: Sjokkmåling for bompengepartiet i Bergen