*Nettavisen* Nyheter.

TV 2-bråk skremte sponsor

Foto: (TV 2)

Gjensidige trekker seg som sponsor for «Fagerstrand» på TV 2 på grunn av alle konfliktene i serien.

13.04.05 08:00

(SIDE2): Sponsorplakatene for Gjensidige er fjernet fra serien. Årsaken til at selskapet trekker seg er det skyhøye konfliktnivået i byggeprogrammet, skriver Kampanje.com.

Fungerte ikke
- Når et selskap går inn som sponsor for et program gjør de som regel dette fordi at programmet forsterker verdiene til selskapet. Denne gangen har dette ikke fungert, sier informasjonsansvarlig Jørund Rasdal Unneland til side2.no.

I serien, der 12 par skal bygge et hus sammen, og stemme hverandre ut i løpet av byggeprosessen. Men serien har utviklet seg til å dreie seg mer om konflikter, allianser og isfronter enn om bygging av hus.

Ikke for masse konflikter
Likevel angrer ikke TV 2 på at konfliktnivået er så høyt.

- Vi mener vi har hatt en god balanse mellom husbygging og relasjoner mellom menneskene på Fagerstrand. Det er ikke til å legge skjul på at det har vært anspent mellom deltakerne, sier Unneland.

Informasjonssjef Øystein Thoresen i Gjensidige sier til side2 at serien tok en dreining bort fra et konsept som i utgangspunktet var attraktivt.

- Programmet tok en retning som vi synes er uakseptabel. Det ble for mye fokus på konflikter og for lite fokus på husbygging, sier Thoresen.

- Konseptet med å bygge opp et hus passet Gjensidige som selger forsikringer til hus, sier han.

I serien har enkelte av deltakerparene dannet allianser, brutt alliansene og klandret hverandre for regnskapssnusk og brudd på skriftlige kontrakter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag