RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2 bruker ikke penger på fredager

Sist oppdatert:
NRKs sterke seertall på fredagskvelden er en torn i øyet på TV 2-ledelsen, men kanalen har ikke tenkt å bruke ekstra penger på å vinne fredagskampen.

- Å kjempe med NRK fredag er ufattelig dyrt. Det går an å gjøre noe, men jeg er ikke sikker på om vi kommer til å bruke noe mer penger fredag enn det vi gjør nå, sier TV 2-sjef Kåre Valebrokk, da TV 2 presenterte kvartalsresultatene i går, skriver NTB.

Han varsler at kanalen isteden vil fortsette å konsentrere seg om ukedagene, der de den siste tiden har kunnet notere seg for bedre tall en NRK. Reality-program som Farmen trekker seere jevnt og trutt, og Valebrokk har store forhåpninger til at neste runde med suksessen Idol, som kommer på nyåret, vil fortsette trenden.

-Den første runden av Idol startet på 250.000 seere og endte på én million. Jeg tror starten kommer til å bli høyere denne gangen, sier Valebrokk.

Til tross for de siste månedenes nederlag for NRK i helgene, kunne Valebrokk legge fram gode kvartalstall for TV 2 Gruppen onsdag. Tredje kvartal er vanligvis et dårlig kvartal for TV 2, men kvartalsresultatet etter skatt var i år på 22 millioner, en dobling fra tilsvarende kvartal i fjor.

Valebrokk må imidlertid konstatere at fjernsynskanalen TV 2 ikke har nådd målet om en seerandel på 35 prosent så langt i år.

-Stoltheten er rammet, men det går ikke ut over økonomien. Jeg er sur, men taper ikke noe på det, konstaterer TV 2-sjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere