*Nettavisen* Nyheter.

TV 2 bruker ikke penger på fredager

NRKs sterke seertall på fredagskvelden er en torn i øyet på TV 2-ledelsen, men kanalen har ikke tenkt å bruke ekstra penger på å vinne fredagskampen.

20.06.08 11:02

- Å kjempe med NRK fredag er ufattelig dyrt. Det går an å gjøre noe, men jeg er ikke sikker på om vi kommer til å bruke noe mer penger fredag enn det vi gjør nå, sier TV 2-sjef Kåre Valebrokk, da TV 2 presenterte kvartalsresultatene i går, skriver NTB.

Han varsler at kanalen isteden vil fortsette å konsentrere seg om ukedagene, der de den siste tiden har kunnet notere seg for bedre tall en NRK. Reality-program som Farmen trekker seere jevnt og trutt, og Valebrokk har store forhåpninger til at neste runde med suksessen Idol, som kommer på nyåret, vil fortsette trenden.

-Den første runden av Idol startet på 250.000 seere og endte på én million. Jeg tror starten kommer til å bli høyere denne gangen, sier Valebrokk.

Til tross for de siste månedenes nederlag for NRK i helgene, kunne Valebrokk legge fram gode kvartalstall for TV 2 Gruppen onsdag. Tredje kvartal er vanligvis et dårlig kvartal for TV 2, men kvartalsresultatet etter skatt var i år på 22 millioner, en dobling fra tilsvarende kvartal i fjor.

Valebrokk må imidlertid konstatere at fjernsynskanalen TV 2 ikke har nådd målet om en seerandel på 35 prosent så langt i år.

-Stoltheten er rammet, men det går ikke ut over økonomien. Jeg er sur, men taper ikke noe på det, konstaterer TV 2-sjefen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.