Gå til sidens hovedinnhold

TV 2: - Det blir mer «Petter Uteligger»

Spesialsending i påsken.

I påsken skal det sendes en spesialepisode av «Petter Uteligger», hvor seerne får innblikk i hvordan Petter og hans venner har det i dag, opplyser TV 2 i en pressemelding.

Petter Nyquist (37) bodde frivillig på gaten i 52 dager.

Mandag sendes siste episode, men Petter og de andre er allerede i gang med en oppfølger.

700.000 nordmenn har fulgt serien, som har fått mye skryt. Men den har også avlet en del uønsket oppførsel fra TV-seerne. Blant annet er det blitt en trend i å ta selfies med hjemløse og legge det ut på sosiale medier.

I forrige uke gikk Gateteam-lederen ut og ba folk la være.

- De som sitter der ute har blitt litt allemannseie, selv om de ikke har vært med i programmet. Det går sport i å ta selfies med hjemløse og legge ut på sosiale medier. Det har rett og slett blitt prestisje. Det verste er at de hjemløse i de fleste tilfellerikke blir spurt om det er greit, sier Siw Indsetviken oppgitt.

– Mange lurer på hvordan det går med hovedpersonene og om Petter fortsatt har kontakt med dem. For å respondere på alle henvendelsene som har kommet, bestemte vi oss for å lage en ekstra episode. Der vil vi få høre hvordan karakterene i serien opplevde det da serien gikk på TV, hva serien har gjort med dem og hvordan de har det i dag, sier produsent i Teddy TV, Vidar Nordli-Mathisen, i en kommentar.

Serien ble spilt inn julen 2014, men Petter har fortsatt kontakt med de fleste han møtte på gata.

– Jeg har sporadisk kontakt med så og si alle. Noen har jeg møtt opptil 30 ganger, mens andre har jeg sett tre ganger etter innspillingen. Når jeg er i Oslo sentrum, legger jeg alltid inn litt ekstra tid, slik at jeg kan ta meg god tid til å snakke med folk jeg møter på gata, sier Petter.

Kommentarer til denne saken