RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2 dropper Frp-reklame

Sist oppdatert:
TV 2 brøt loven om politisk TV-reklame ved å sende en film for Frp. Nå stopper de filmen, etter at Statens Medieforvaltning varslet om sanksjoner.

- TV 2 har ingen glede av å provosere noen bare for å provosere. Nå er vi blitt stoppet og da har vi det nødvendige juridiske grunnlaget vi trenger for å ta saken videre, om nødvendig til Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, sier ansvarlig redaktør i TV 2, Kåre Valebrokk, til Dagens Næringsliv.

Allerede dagen etter at TV 2 viste reklamefilmen for Frp, truet Statens Medieforvaltning, med sanksjoner. Kanalen hadde egentlig tenkt å vise filmen daglig frem til lørdag, men bøyde altså av.

- Hva de gjør eller ikke etter vårt varsel får bli opp til TV 2, men antall ganger de eventuelt sender reklamen etter å ha mottatt varselet kan få betydning for vårt endelige vedtak, sier direktør i Statens Medieforvaltning, Tom Thoresen, til DN.

Årsaken til at TV 2 bestemte seg for å vise filmen, er fordi de mener forbudet mot politisk reklame på TV bryter med Grunnlovens ytringsfrihetsparagraf og artikkel 10 i Den europeiske menneskerettskovensjonen, noe medieforvaltningen ikke sier seg enig i.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere