*Nettavisen* Nyheter.

TV 2 dropper Frp-reklame

TV 2 brøt loven om politisk TV-reklame ved å sende en film for Frp. Nå stopper de filmen, etter at Statens Medieforvaltning varslet om sanksjoner.

20.06.08 11:05

- TV 2 har ingen glede av å provosere noen bare for å provosere. Nå er vi blitt stoppet og da har vi det nødvendige juridiske grunnlaget vi trenger for å ta saken videre, om nødvendig til Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, sier ansvarlig redaktør i TV 2, Kåre Valebrokk, til Dagens Næringsliv.

Allerede dagen etter at TV 2 viste reklamefilmen for Frp, truet Statens Medieforvaltning, med sanksjoner. Kanalen hadde egentlig tenkt å vise filmen daglig frem til lørdag, men bøyde altså av.

- Hva de gjør eller ikke etter vårt varsel får bli opp til TV 2, men antall ganger de eventuelt sender reklamen etter å ha mottatt varselet kan få betydning for vårt endelige vedtak, sier direktør i Statens Medieforvaltning, Tom Thoresen, til DN.

Årsaken til at TV 2 bestemte seg for å vise filmen, er fordi de mener forbudet mot politisk reklame på TV bryter med Grunnlovens ytringsfrihetsparagraf og artikkel 10 i Den europeiske menneskerettskovensjonen, noe medieforvaltningen ikke sier seg enig i.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.