*Nettavisen* Nyheter.

TV 2 faller for egne grep

TV 2 mister tillit blant publikum. I en kåring av landets best likte bedrifter, er det NRK som troner øverst av norske medier. TV 2 faller nedover på listen, mens TVNorge naturlig nok er i bunnsjiktet.

20.06.08 11:05

Dette sier mye om at folk stiller krav til mediene. Når TV 2 mister tillit blant folk, er det kanalens egen feil. Vi ser flere grunner til dette fallet.

For det første skyldes det den pinlige kanossagangen etter dokumentaren om påstått doping i norsk idrett. For det andre har kanalen ikke klart å skille mellom god satire og direkte mobbing i Torsdagsklubben. Og for det tredje er det selvmål å bryte norsk lov ved å sende politisk reklame for Fremskrittspartiet.

Vi har forståelse for at tv-kanalene ikke liker forbudet mot reklame for politikk og livssyn. Folk vil nok bedre tåle reklame både for Hagen og Bondevik enn all den sanseløse volden som stadig renner åpent inn i norske stuer. Dette forbudet kan godt oppheves.

Det som gjør denne saken vond for TV 2, er at kanalen tar seg tilrette ved å bryte loven med viten og vilje. Det er ille. Sett i sammenheng med kanalens bruk av kapitalmakt for å sikre seg Kanal4, setter dette TV 2 i et dårlig lys. Du vinner ikke tillit ved å brøyte deg fram på den måten.

Tapt tillit kan vinnes tilbake, men da må TV 2 komme seg inn på et annet og bedre spor. Det har Norge fortjent av vår kommersielle allmennkringkaster.

Geir Magnus Nyborg - gmn@fom.no

generalsekretær i Familie & Medier - Kristent medieforum KKL

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.