RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2 fikk mildere straff da de bakket ut

Sist oppdatert:
TV 2 er ilagt et gebyr på 70.000 kroner etter å ha vist politisk reklame. Statens medieforvaltning mener det er formildende at TV 2 stanset sendingen av reklamen.

Mens TV Vest fortsatte å sende politisk TV-reklame etter at at varselet kom fra Statens medieforvaltning, stoppet TV 2 å sende sine reklamesnutter for Frp.

TV 2 sendte politisk reklame for Fremskrittspartiet 27. og 28. august. TV Vest viste politisk reklame for Pensjonistpartiet i alt 7 dager fra 14. august. Statens medieforvaltning mener det er formildende at TV 2 stanset sendingen av reklamen etter å ha mottatt varsel fra forvaltningsorganet, skriver NTB.

- Hadde TV 2 ikke stoppet reklamesendingene, hadde beløpet vært forholdsmessig mye høyere, sier avdelingsdirektør Lars Winsvold i Statens medieforvaltning til Propaganda. De har basert gebyrene på reklameinntektene som de ulike TV-kanalene har fått på reklamevisningene.

Det var tidligere i dag at NRK meldte om at TV 2 må betale 70.000 kroner i gebyr for brudd på Kringkastingsloven. Samtidig kom meldingen om at TV Vest må betale 35.000 kroner. Sistnevnte har allerede meldt at de anker vedtaket til Markedsrådet.

- Dette er to separate vedtak som kan få helt ulike videre forløp. Vi har grepet fatt i noe som vi anser som klart i strid med gjeldende lovgivning og forholder oss til dette som ethvert annet brudd på reklameloven. Det eneste vi har gjort spesielt her, er at vi har vært nokså raske med vedtakene. Det er ryddig å få dette unna før valget, mener Winsvold som også har tatt hensyn til signalene om at partene vil ta dette til retten.

- Vi skal vi ikke stå i veien for det. Heller ikke vi er tjent med en langvarig usikkerhetsperiode på dette området, mener han.

Informasjonssjef Geir Mikalsen i TV 2 har denne kommentaren til gebyret:

- Vedtaket endrer ikke TV 2s holdning. Vi kommer til å gå videre med denne saken, enten ankes den til Markedsrådet eller så går vi direkte til domstolen. Det avgjøres de nærmeste dagene, sier han.

Mikalsen har ingen kommentar til at TV 2 fikk mildere straff etter selv å ha stoppet reklamefilmen.

TV 2-sjef Kåre Valebrokk sier til Propaganda at de kommer til å betale boten og gå videre i retten.

- Det rådet advokaten min meg til, uvisst av hvilken grunn. Uansett, vi kommer til å føre denne saken helt til vi har vunnet eller tapt. Men vi innrømmer ingen skyld, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere