RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2 frikjent i krystallnatt-sak

Pressens Faglige Utvalg frikjenner TV 2 for dekningen av Krystallnatt-markeringen, der protestanter ikke fikk slippe til med jødiske symboler.

PFU konkluderer med at TV 2 ikke brøt presseskikk i saken der TV 2-nyhetene dekket en protestmarsj i regi av SOS Rasisme høsten 2004.

Fjernsynsinnslagenes hovedtema var at norske jøder med jødiske symboler var uønsket under markeringen.

SOS Rasisme klaget TV 2 inn for PFU for brudd på god presseskikk. Organisasjonen mente TV 2 brøt god presseskikk da de framstilte det som om jøder ikke hadde anledning til å delta på markeringen av Krystallnatten i Oslo, mens faktum ifølge SOS Rasisme var at det var jødiske symboler som markerte den israelske stat, som var uønsket under markeringen. Klageren mener TV 2 bevisst unnlot å gi en korrekt framstilling av dette.

TV 2 mente på sin side at innslagene ga en korrekt informasjon om fakta i saken. Kanalen hevder å ha bedrevet helt ordinær kritisk journalistikk om en kontroversiell sak. TV 2 viser også til at SOS Rasisme fikk komme til orde med den framstilling de mener var korrekt påfølgende dag.

Utvalget fant at TV 2 ikke brøt god presseskikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere