*Nettavisen* Nyheter.

TV 2: Høyres beste måling siden valget

Oslo (NTB): Høyre får en oppslutning på 28,6 prosent i TV 2s januarmåling. Det er partiets beste resultat på disse målingene siden valget. Venstre raser derimot og har mistet over en tredel av oppslutningen siden desember.

Det som nå er det desidert minste av regjeringens støttepartier går tilbake hele 2,7 prosentpoeng til 4,2 prosent på partibarometeret, som er laget av TNS Gallup for fjernsynskanalen. Tross den markante tilbakegangen, er det over sperregrensen og ville gitt Venstre sju stortingsmandater. I motsetning til valgresultatet, ville det ikke vært nok til at Frp og Høyre kunne sikre flertall med støtte bare fra Venstre, slik de faktisk kan på Stortinget fram til neste valg.

Høyres fremgang på 0,8 prosentpoeng er det eneste lyspunktet i denne målingen for regjeringen og støttepartiene. Fremskrittspartiet går tilbake 0,3 til 12,6, mens KrF faller 0,9 til 5,5 prosent.

På rødgrønn side er det derimot fremgang for alle de tre tidligere regjeringskameratene. Arbeiderpartiet øker med 0,9 prosentpoeng til 32,4 prosent, mens SV går fram 0,3 til 4,8 prosent. Selv om det stormer rundt Senterpartiet, som er inne i en ledelseskrise, kryper partiet fram beskjedne 0,1 prosentpoeng il 5,1 prosents oppslutning.

De Grønne går fram 0,6 til 3,2 prosent, mens Rødt står stille med en oppslutning på 1,3 prosent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.