*Nettavisen* Nyheter.

TV 2 hugget i sten

Steinen med to-tallet som er mistenkelig likt TV2-logoen. Foto: Ove K. Helland

Naturen hadde tenkt ut TV 2-logoen for tusenvis av år siden.

10.01.06 06:03

Denne steinen ble funnet av Ove K. Helland i Kvinnherad for fem år siden. Siden har TV 2-steinen ligget til pynt i stuen hos familien på Fitjar.

- Jeg har en datter som driver med steinsliping, så jeg pleier å titte litt rundt etter steiner til henne. Da jeg fant denne, så jeg TV 2-logoen med en gang og tok den med meg, forteller Helland til TV 2s internavis.

Begeistret logo-sjef
Den 25 centimeter brede steinen er av typen bandgneis, som er en betegnelse på steiner hvor to arter av gneis har smeltet sammen. Det har dannet mønsteret som er mistenkelig lik TV 2-logoen.

Men Runar Storeide i Profilavdelingen i TV 2 er ikke bekymret for at naturen har knabbet varemerket. Snarere tvert imot.

- Tanken om at TV 2 var til stede i den norske kulturen i hundrevis av år før kanalen kom på luften, var i sin tid motivet bak de historiske reklamevignettene. Dette er nesten manifestasjonen på det, sier en begeistret Storeide.

- Morsomt
- I de årene vi har «konstruert» totallet vårt i forskjellige elementer, har vi alltid vært opptatt av formen. Denne er nesten helt ferdig, med hensyn til proporsjoner og design. Den er organisk, og tilpasset strukturen den fremstår i. Veldig morsomt, og akkurat slik vi ville gjort det, sier Storeide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag