RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2 kjøper aksjer for 20 millioner i NextGenTel

Sist oppdatert:
I desember skal NextGenTel på børs. Allerede nå har TV 2 kjøpt aksjer for 20 millioner kroner. Samtidig kjøper NextGenTel reklame for 15 millioner kroner hos TV 2.

Det norske selskapet NextGenTel har etablert seg som en klar nummer to i antall kunder i det norske bredbånds-markedet, og opplever sterk vekst. Selskapet varsler nå nyemisjon og notering av selskapets aksjer på Oslo Børs.

Bredbåndsselskapet forventer å gjennomføre en emisjon som vil tilføre selskapet omkring 150 millioner kroner. Transaksjonen gjøres i forbindelse med søknaden om notering av selskapets aksjer på Oslo Børs.

Men TV 2 venter ikke til tegningsperioden, som begynner i neste uke, med å kjøpe aksjer i det bergensbaserte bredbåndsselskapet. I dag kjøpte TV 2 Invest 2,6 prosent av aksjene i NextGenTel for 20 millioner kroner.

- Dette er en ren finansiell investering for TV 2 Invest. Det eksisterer fra før et samarbeid på innholdssiden, men denne avtalen har ingenting med det å gjøre. Beveggrunnen for TV 2 Invest er å tjene penger, sier daglig leder i TV 2 Invest, Axel Dahl, til Propaganda.

Samtidig har NextGenTel inngått en avtale om annonsering med TV 2. Selskapet ønsker å treffe massemarkedet og skal bruke rundt 15 millioner kroner på annonsering på TV 2 over de neste to årene.

- Markedsføringsavtalen mellom TV 2 og NextGenTel er en isolert avtale, men det er klart at det ikke er like sikkert at NextGenTel ville kjøpt reklame for 15 millioner kroner på TV 2 hvis ikke TV 2 Invest hadde gått inn med 20 millioner kroner. Og omvendt, sier Dahl videre.

Det er ikke uvanlig at TV 2 gjør opp avtaler om aksjekjøp med reklametid. Som en konsekvens av den svært negative utviklingen i aksjemarkedet de siste årene, er TV 2 Invests strategi i hovedsak at erverv av aksjeposter skal betales med reklametid på TV 2.

I årberetningen heter det at denne forretningsmodellen vil ligge til grunn for investeringsvirksomheten også i 2003. I løpet av 2002 ble det totalt investert for 8,4 millioner, primært i selskapene Current as og Via Gruppen as.

TV 2 Invest er fra før inne i selskaper som banken Acta, metrologiselskapet Storm Weather Center, Phonofile, eSolutions, Carrot, Adirecta og Current.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere