*Nettavisen* Nyheter.

TV 2 kliner til med eventyrshow

Med over 100 mennesker involvert på scenen og minst like mange bak, er det offisielle åpningsshowet for hundreårsmarkeringen på TV 2 det største løftet i kanalens historie.

31.01.05 11:07

En rekke artister skal i eventyrstil formidle at Norge er 100 år fra Drammens teater førstkommende lørdag. Showet blir det største rent praktisk sett fra TV 2s side noensinne, men det er ikke det dyreste.

Normal pris
- Hundreårsmarkeringen koster mellom fem og sju millioner kroner. Dette er helt normalt for et show a la Nordic Music Awards, sier informasjonssjef Geir Mikalsen til TV 2 Nettavisen.

I 100 minutter skal 100 artister og statister gi et uhøytidelig blikk på Norge fra 1905 og frem til i dag i form av en musikalsk kabaret. Det er Svein Sturla Hungnes, Marianne Skovli Aamot og Ingrid Bjørnov som står for det eventyrpregede showet.

100 år gammel mote
Kongen og dronningen og en rekke statsråder skal være tilstede i salen lørdag. Alle har blitt oppfordret til å kle seg i gevanter man bar for hundre år siden i festive sammenhenger.

- Dette er det største showet vi har gjort på scenen. Foruten at 100 artister med statister er med, jobber mellom 70 og 100 bak scenen, sier Mikalsen. Det er imidlertid forskjell på honoraret til Robbie Williams og norske artister, derfor blir ikke showet mer kostbart i kroner enn andre store underholdningsshow.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.