Gå til sidens hovedinnhold

TV 2-klubben ut mot NJ

Klubbstyret i TV 2 er ikke glad for at NJ-leder Ann-Magrit Austenå uttrykker bekymring for det norske mediemangfoldet etter TV 2s oppkjøp av Kanal4. – Respektløst, mener klubblederen.

NJs leder Ann-Magrit Austenå skrev en kronikk i Dagens Næringsliv hvor hun tok for seg TV 2s oppkjøp av Kanal4 og uttrykte bekymring for at oppkjøpet ikke bare dreier seg om kanalens dominerende stilling, men også om TV 2-eiernes tiltakende kontroll og ønske om teigdeling av hele det norske mediemarkedet.

Nå reagerer klubben i TV 2 på NJ-lederens bruk av uttrykk som "Radio Valebrokk" og hennes frykt for mediemangfoldet, melder Journalisten.

– Innlegget oser av forakt og respektløshet overfor TV 2 og dermed alle oss som jobber der, deriblant 260 NJ-medlemmer, skriver Jarle Mindor Marøy i et brev til Nors Journalistlag.

Marøy mener å kunne berolige NJ-lederen med at TV 2 vil drive profesjonell nyhetsleveranser med entusiasme og ambisjoner om å være en kanal for folket mot makten. Ifølge Journalisten har Marøy også sendt en kopi av kritikken til NJs landsstyre med håp om at landsstyret er enig i at det er upassende når NJ-lederen viser denne type respektløshet overfor medlemmene i TV 2.

Til Journalisten sier Ann-Magrit Austenå at hun ikke tar selvkritikk og ikke kjenner seg igjen i brevet fra TV 2-klubben.

– Jeg har ikke tatt noen stilling til TV 2, men jeg har tatt opp en del problemstillinger i kjølvannet av TV 2s inntreden i Kanal4, sier hun.

Reklame

Black Week: 12 kupp du gjør hos Christiania Glasmagasin nå