*Nettavisen* Nyheter.

TV 2: Likrester i Oppland knyttes til savnetsak

Politiet etterforsker et mulig drap i Øyer i Oppland. Kripos er koblet inn i saken. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Funnet av forbrente likrester på Hafjell blir ifølge TV 2 knyttet til en savnetsak.

15.08.14 22:05

Politiet vil verken avkrefte eller bekrefte opplysningene.

Likrestene som ble funnet i et bål i Øyer kommune i Oppland torsdag, var så forbrent at politiet lenge var usikre på om det var et menneske.

Fredag ettermiddag kunne konstituert politimester i Gudbrandsdal politidistrikt, Olav Sørby, bekrefte at det dreier seg om levninger etter en død person.

– Vi har mottatt en foreløpig rapport fra den rettsmedisinske undersøkelsen. Men vi kan ikke gå ut med hva den sier av hensyn til etterforskningen, opplyser Sørby.

Overfor NTB bekrefter han at funn og opplysninger politiet nå har, gjør at de legger til grunn at det dreier seg om et drap. Så langt har politiet ingen mistenkte i saken.

Det er ikke formelt meldt om savnede personer i området.

Funn på stedet

Politiet kan foreløpig verken si noe om personens kjønn eller alder. Det ble også gjort andre funn, men av hensyn til etterforskningen vil ikke politiet gi ytterligere opplysninger om disse funnene.

– Men det dreier seg om funn som gjør at vi har noe å jobbe ut ifra, sier Sørby.

Politiet avventer den rettsmedisinske obduksjonen for å få svar på blant annet om offeret døde som følge av å bli brent eller var død fra før av, opplyser Sørby til NTB.

Politiet hadde fredag kveld fått mange og interessante tips i saken.

– Vi har fått en del opplysninger, men dette kan jeg ikke komme nærmere inn på, sier politimesteren.

Så røyk

Politiet fikk inn en melding ved 12-tiden torsdag fra en privatperson som så røyk fra et sted nedenfor Hunderseterveien i Øyer. Da politiet kom til stedet, brant det fortsatt på et lite og avgrenset område. I brannrestene fant de levningene.

– Vedkommende var sterkt forbrent, sier Sørby som forteller at politiet i startfasen var usikre på om det var et menneske som var funnet.

– Men etter nærmere undersøkelser torsdag kveld ble vi ganske sikre på at det dreier seg om levninger etter en død person.

Kripos koblet inn

Kripos er koblet inn i saken og bistår blant annet med tekniske undersøkelser på åstedet, taktisk etterforskning og analysearbeid, opplyser Gudbrandsdal politidistrikt.

Likrestene ble fraktet til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon, og allerede fredag ettermiddag hadde politiet altså fått en foreløpig rapport fra undersøkelsen. Obduksjonen vil forhåpentligvis avklare personens identitet og gi svar på hva som kan ha skjedd.

Ønsker tips

Hunderseterveien går opp til hytteområdet Hafjell/Pellestova i Øyer kommune ved alpinanlegget. Selve funnstedet er et par hundre meter nedenfor selve Hunderseterveien, før bommen og ved siden av en skogsbilvei.

– Denne saken har topp prioritet, og vi ønsker fortsatt tips. Vi fortsetter å jobbe med saken gjennom helgen med fullt trøkk, sier politimester Sørby.

Han sier tipsene kan gjelde opplysninger om biler, personer eller andre observasjoner som kan være av interesse for politiet i etterforskningen.

Spesielt er politiet interessert i observasjoner gjort i området rundt bommen i Hunderseterveien. Politiet ber om tips på telefon 488 86 818. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.