*Nettavisen* Nyheter.

TV 2 med daglig debatt

Foto: TV 2

- Vi skal være først med nyheter og daglig debatt på tv, sier sjefredaktør Kåre Valebrokk. Fra nyttår blir det debatt på TV 2 fem dager i uken kl. 18.55. Beslutningen innebærer at «Absolutt underholdning» får ny sendetid.

11.11.04 09:25

Brikkene i vårens sendeskjema har begynt å falle på plass, og mandag ble det klart at TV 2 skal ha daglig debatt på nyåret.

- Det finnes en rekke gode argumenter for denne beslutningen, og den aller viktigste er at vi skal være først både med nyheter og daglig debatt på tv, sier Valebrokk.

På hugget

- Det er en klar fordel at vi nå får debatt hver ukedag, slik at vi i enda større grad kan gripe fatt i dagsaktuelle begivenheter. Ved å være på luften først og daglig er vi utvilsomt på hugget som nyhetskanal, sier Valebrokk, som sier at omleggingen innebærer en styrking av TV 2s aktualitetssatsing.

- Vi beholder «Holmgang» om onsdagene og «Dokument 2» om mandagene, sier han.

- Hva med konkurransen mot Dagsrevyen?

- Den blir tøff. Men vi legger debatt like i etterkant av 18.30-Nyhetene som jo har gode seertall. Målet er at så mange som mulig blir med oss over i en aktuell debatt fremfor at de ser enda en nyhetssending, sier Valebrokk.

Offensivt til verks

Om 18:55-programmet skal endres i større eller mindre grad i forhold til dagens «Tabloid», er foreløpig ikke avgjort. Aktualitetsredaktør Stein Kåre Kristiansen sier at han sammen med redaksjonen og avdelingen vil bruke noen uker på å diskutere ulike varianter.

- Nå har vi tre ukentlige «Tabloid» inkludert en søndagssending på luften. Vi må nå bruke tiden frem mot jul fornuftig til å se hvordan vi skal lage et best mulig program når rammene er endret. Vi går offensivt til verks selv om konkurransen blir knallhard, sier Kristiansen.

Etterspurte Absolutt-seere

Som en følge av den daglige debatten, kommer ikke «SøndagsTabloid» på luften etter jul. En annen konsekvens av endringen er at «Absolutt underholdning» får ny sendetid.

- Jeg er godt fornøyd med «Absolutt underholdning», som har levert en svært attraktiv og etterspurt seergruppe til kanalen, sier Valebrokk, som ikke vil røpe programmets nye sendetidspunkt.

- Nei, vi går enda noen runder om detaljer på enkelte tidspunkt, og da er det veldig dumt å si et tidspunkt som kanskje senere kan bli endret, sier Valebrokk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.