*Nettavisen* Nyheter.

TV 2 med nye suksess-serier

TV 2 dropper aktualitetsprogrammet «Nettopp nå» i sommer og satser i stedet friskt på sport og nyinnkjøpte suksess-serier fra USA.

04.05.05 15:29

(SIDE2): De to siste årene har TV 2 tatt opp konkurransen med NRKs «Sommeråpent» med aktualitetsprogrammet «Nettopp nå». Men i år ønsker de heller å spare ressursene til høsten da seertallet tar seg opp igjen, opplyser informasjonssjef i TV 2, Geir Mikalsen, til Side2.

Prøve-VM og Tour de France

I stedet blir det fotball, sykling og gode serier som skal lokke folk til skjermen.

- Det vi kommer til å åpne sommeren med, er prøve-VM i fotball og vise en rekke av kampene derfra. Og så blir Tour de France sentralt på TV 2 hele juli. Vi hadde veldig gode seertall på dette i fjor, forteller Mikalsen.

Tre seriepremierer

I motsetning til NRK kjører TV 2 to nyhetsslåtter sommeren igjennom, til de vanlige tidene klokken 18.30 og klokken 21.

- Som et fast innslag klokken 21.35 vil vi så sende de mest sette seriene, sier Mikalsen og påpeker at tidspunktet er satt med tanke på at folk starter tv-kvelden mye senere på kvelden.

- Sommeren er lavsesong, derfor toner vi ned sendeskjemaet vårt. Men vi må ha noe godt og severdig for publikummet vårt.

Hele tre serier får premiere på TV 2 i sommer:

Snakker med døde

Torsdager kommer «Medium» som har hatt en flying start i USA i år. Bare to uker etter sendestart i januar, ble den den nest mest sette på NBC. I serien treffer vi den 30 år gamle trebarnsmoren Allison Dubois (Patricia Arquette) som har den evnen at hun kan kommunisere med døde, samt kan lese folks tanker. Hun finner etter hvert ut at hun kan bistå politiet i vanskelige drapssaker.

Strandliv og ekte mannfolk

Lørdagene satser TV 2 på nok en seersuksess fra USA, nemlig «Summerland» som gikk på tv i USA i fjor sommer. Her møter vi klesdesigneren Ava Gregory (Lori Loughlin) som lever ut sin drøm på stranden i Califorina. Søsteren og mannen dør i en bilulykke og Ava må ta seg av de tre barna deres.

Og sent fredagene kommer kultserien «Deadwood», en westernserie med det verste språket som noen gang er brukt på tv. Her møter vi mannfolk med stor M som snakker og lever «fra levra».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.