RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2 Nettavisen brøt ikke god presseskikk

Pressens faglige utvalg (PFU) mener TV 2 Nettavisen ikke brøt god presseskikk i artikkelen "Tvenge-brødrene er kataloghaier". Artikkelen satte et kritisk søkelys på selskapet RosaSider.

RosaSider ASA ved advokat Joar Heide klaget inn to artikler som TV 2 Nettavisen publiserte i juli i år. Artikkelen, med tittelen " Tvenge-brødrene er kataloghaier", omhandlet katalogselskapet RosaSiders virksomhet.

Tvenge-brødrene
Artiklene dreide seg om hvilke arbeidsmetoder firmaet brukte for å skaffe seg nye kunder. To av aksjonærene i firmaets morselskap, som begge er kjente investorer, blir karakterisert som "kataloghaier".

Klageren mente fremstillingen av selskapets arbeidsmetoder var gal og at investorene Øystein og Torstein Tvenge ble hengt ut på en ærekrenkende måte. Men de fikk ikke medhold i PFU.

Ikke brudd
I uttalelsen fra PFU heter det: "Pressens faglige utvalg mener TV 2 Nettavisen var i sin fulle rett til å sette et kritisk søkelys på klagerens forretningsvirksomhet og vil vise til Vær Varsom-plakatens punkt 1.4 der det blant annet heter "Det er pressens rett å informere om det som skjer i samfunnet og avdekke kritikkverdige forhold".

I de innklagede artiklene retter TV 2 Nettavisen sterk kritikk mot klageren, delvis ved hjelp av kilder som for leseren fremstår som diffuse, men også med sitater fra navngitte kilder. Utvalget kan se at tittelens konstaterende form og enkelte av formuleringene i artiklene er av en slik karakter at de åpenbart kan oppfattes som belastende for klageren.

Utvalget vil likevel legge vekt på at klageren fikk komme til orde med sine synspunkter både i den første og særlig i den andre artikkelen samme dag. Om begrepet "kataloghai" er en akseptabel karakteristikk, kan være gjenstand for vurdering, men utvalget mener det i dette tilfellet ligger innenfor det pressetisk akseptable.

Etter en samlet vurdering finner utvalget at TV 2 Nettavisen ikke har brutt god presseskikk".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere