RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2 Nettavisen gir deg inntektstoppen

Sist oppdatert:
Et omfattende arbeid i flere land med rundt 50 personer involvert gjør at TV 2 Nettavisen nå kan tilby deg oversikt over de 250.000 som tjener best her i landet.

Det har vært mye frem og tilbake om ligningstallene etter at et flertall på Stortinget bestemte at tallene bare skal være tilgjengelig for offentligheten en periode på tre uker.

TV 2 Nettavisen og presseorganisasjonene var skarpt imot denne innstrammingen på den flere hundre år lange tradisjonen med offentlige ligningstall.

Men vi ble ikke hørt, og Skatteetaten la lokk på ligningen for 2003 den 29. oktober i år.

Til alt overmål ble søkingen vanskeliggjort ved at man måtte taste inn en skjermkode for å få tilgang til tallene, men likevel ble det gjort 19,7 millioner søk i listen, så den offentlige interessen var rimelig stor.

TV 2 Nettavisen må bøye seg for stortingsflertallet, så listen du ser på våre sider i dag er ikke en kopi av den offentlige listen. Derimot har vi brukt tallene som grunnlag for en ny liste, nemlig en rangering av de som tjener mest - og har høyest formue - i aktuelle distrikter.

Listen inneholder altså nye, og flere, opplysninger enn Skatteetatens liste. Vi vil ikke gå i detalj om vår metode for å hente inn tallene, men kan opplyse at det dreier seg om en massiv arbeidsinnsats i flere land.

Vi gjør det fordi vi mener det har offentlig interesse hele året for innbyggerne i en by eller en kommune å kunne gjøre seg kjent med hvem som yter hvor mye til fellesskapet, og hvem som faktisk mottar høyest lønn for sin innsats.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere