*Nettavisen* Nyheter.

TV 2 Nettavisen lanserer musikkbutikk

Onsdag ble TV 2 Nettavisens nye musikkbutikk lansert, hvor du kan kjøpe og laste ned lovlige digitale musikkfiler. Her finner du alt fra R.E.M. til Margaret Berger og Pink Floyd.

24.10.04 16:39

Her finner du butikken

- Høstens store salgssuksess er bærbare digitale musikkspillere, slik som den norske Asono. Nå lanserer vi en musikkbutikk som leverer lovlig innhold til slike spillere, samt til din datamaskin eller egne brente CD-plater, sier ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum.

TV 2s musikkbutikk er den første nettbaserte i Norge som kan levere et bredt utvalg av artister og titler, og ikke bare artister fra ett selskap:

- For første gang kan du på ett sted kjøpe den siste platen med R.E.M., Margaret Bergers debutplate eller Pink Floyds «The Wall», sier Stavrum.

En av de store fordelene er at du kan laste ned og kjøpe de låtkuttene du selv ønsker, eller en hel plate. Hver låt vil koste 9,99 kr, noe som betyr at for eksempel Margaret Bergers plate «Chameleon» vil koste 99,90 om man kjøper alle de ti låtene på platen. Låtene du laster ned kan brukes til å lagres på MP3-spillere, spilles av på din datamaskin eller brenne dine egne CD-plater.

Butikksjef for TV 2s musikkbutikk Pål Øverseth Nisja mener det brede utvalget er viktig for å skape en suksess:

- Det har vært noen sporadiske forsøk på å få til digitale musikkbutikker i Norge, men ingen har hatt alle de store internasjonale artistene, sier Nisja.

- Vi vil satse hardt på en bred back-katalog slik at man kan laste ned alle de sangene man har glemt at man husker. Er det en sang eller en artist man savner er det bare å ta kontakt med oss så vil vi prøve å inkludere dette i katalogen.

I løpet av to timer etter lansering hadde TV 2 solgt over 100 sanger til norske brukere. Den mest populære sangen har vært "Leaving New York" med R.E.M.

Her finner du butikken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.