RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Entra Eiendom

TV 2 og NRK blir samboere

Sist oppdatert:
Bygger Nordens største medieby i Bergen.

I 2016 kan Bergen få Nordens første MediaCity. Det er klart etter at alle aktørene i prosjektet har bestemt seg for å gå videre.

Det er TV 2, NRK, Bergens Tidende, Bergensavisen, Vizrt og Universitetet i Bergen som i halvannet år har utredet muligheten for å skape en slik gigantisk medieklynge i sentrum av Bergen.

Viktig

– Jeg er veldig glad for at alle mediene i Bergen står sammen om denne klyngen. Dette betyr veldig mye for mediemiljøene i Bergen, sier Trude Drevland, ordfører i Bergen til Nettavisen NA24.

Hun mener tankemåten er helt riktig.

– Dette må være noe av det beste som har skjedd i Bergen by. Det har vært en vanskelig avgjørelse, men partene har gjort en seriøs vurdering av alternativene, sier Drevland.

Bergens høyeste

Ordføreren er sikker på at konkurrentene vil bli gode naboer med mange felles fordeler.

– Det finnes ikke dårlige naboer i Bergen, sier hun og ler.

TV 2-sjefen er enig:

– Mediebransjen er inne i en periode med store og raske endringer. Vi har derfor stor tro på å samle kreative miljøer og skape felles møteplasser på tvers av organisasjonene. Innholdsutvikling er mer teknologistyrt enn tidligere, sier TV 2s sjefredaktør Alf Hildrum.

(Saken fortsetter under det interaktive bildet.)


Vis større kart

Mediebyen skal komme der hvor DNB-bygget i Bergen ligger nå. Dette er Bergens høyeste bygg, og kan om noen år kan bli MediaCity Bergen, det største næringsbygget i Bergen sentrum, og allerede et landemerke i Bergen sentrum med sine tre karakteristiske tårn.

Mye tumleplass

MediaCity Bergen kan bli arbeidsplass for 1200–1500 mediefolk. Etter å ha vurdert fire forskjellige eiendomsprosjekt i Bergen, har TV 2, NRK, BT, BA, Vizrt og Universitetet i Bergen i fellesskap besluttet å gå i sluttforhandlinger med Entra Eiendom om en leiekontrakt i Lars Hilles gate 30 i Bergen.

Bygget er i dag regionkontor for DnB. Når banken flytter ut skal det bygges helt om, og utvides med 10.000 kvadratmeter til totalt 45.000 kvadratmeter.

Arkitekter for bygget er MAD i Oslo.

– Dette er noe av det meste spennende vi har jobbet med. Vi tror at dette vil endre måten den norske mediabransjen vil jobbe på fremover. I dag er de konkurrenter, men nå blir de sittende sammen. De møter hverandre hele tiden, i heisen, i lunsjen og de vil se hverandre i hvitøynene hele tiden. Det blir kamp om de gode hodene. Helt fantastisk, sier administrerende direktør Nicolai Riise til Nettavisen NA24.

- Skal du begynne å jobbe med media, så er det hit du drar. Dette er kun mulig i Bergen, ingen andre byer i Norge i dag, fortsetter han.

I finalerunden var også GC Riebers prosjekt på Marineholmen, men det var altså Entra eiendom som stakk av med seieren. En endelig beslutning om flytting blir først tatt i høst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere