RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2 og NRK krangler om Solberg

Sist oppdatert:
TV 2 sikret seg rettighetene til rally-VM rett foran øynene på NRK. – Pengemakta rår. Jeg er veldig overrasket, sier NRKs sporstredaktør.

Allerede to dager før Petter Solberg ble verdensmester i rally sikret TV 2 seg rettighetene til neste års fartssirkus. Et arrangement NRK har hatt opsjon på.

Ifølge Dagbladet krangler de to TV-kanalene nå om rally-VM.

– Pengemakta rår. Jeg er veldig overrasket og stiller meg undrende til at TV 2 allerede i første budrunde legger seg på et nivå som er mer enn dobbelt så høyt som det vi har betalt per år. Særlig når de har sagt at de ikke er interessert i rettighetene, sier NRKs sporstredaktør Grethe Johnsen til Dagbladet.

Det er en uttalelse TV 2-sjef Kåre Valebrokk ikke har særlig mye sansen for. Ifølge ham har statskanalen bremset seg sjøl rett i grøfta.

– NRK hadde en opsjon på senderettighetene som de ikke benyttet seg av. Dette blir litt tullete, sier han og legger til at han ikke synes han har betalt for mye for rettighetene.

– Jeg vet ikke hvor mye NRK betalte før, men vi er godt fornøyd og har ikke betalt mer for senderettighetene til 16 runder med rally enn vi for eksempel gjør for å sende playoffkampene mellom Norge og Spania, uttaler TV 2-sjefen til Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere