TV 2 og Telenor samarbeider om web-tv

TV 2 og Telenor tar sats og innleder et omfattende samarbeid om web-tv. Telenors bredbåndskunder kan blant annet se fotballkamper som ikke sendes på fjernsyn.

Samarbeidet betyr også at Telenor-kundene får høyere kvalitet og sikrere tilgang på web-tv-sendingene, selv når det skjer store ting.

- Denne avtalen gjør at Telenors kunder vil oppleve kvaliteter over Internett som nærmer seg DVD, sier administrerende direktør Gunnar Stavrum i TV 2 Interaktiv.

I tillegg til fotball, får Telenor-kundene også tilgang til nyheter, sport og populære underholdningsprogrammer som er kjent fra TV 2. Stavrum har stor tro på samarbeidet, og viser til at TV 2 web-tv allerede har en halv million registrerte brukere.

- Jeg tror et samarbeid mellom den største teledistributøren og den største innholdsleverandøren på web-tv kan bli dynamitt, og at det vil sikre brukerne god kvalitet på sendingene selv når det er stor pågang, sier Stavrum til TV 2 Nettavisen.

Samarbeidet omfatter både videostreaming, lagring, betalingsløsninger og distribusjon til Telenors Internett- og bredbåndskunder. I tillegg skal partene samarbeide om å utvikle nye tjenester som er tilpasset web-tv.

- Oppsummert innebærer avtalen at TV 2 er innholdsleverandøren, mens Telenor vil forestå teknisk distribusjon av de tjenester TV 2 web-TV tilbyr, sier konserndirektør Morten Karlsen Sørby, som leder Telenors virksomhet i det norske markedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag