RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2 omrokkerer fredagskvelden

Sist oppdatert:
TV 2 sliter på fredagskveldene og flytter "Tommys popshow" frem til 19.30, mens "Hotel Cæsar" flyttes til 20.30. - Klar seier for NRK, mener Arne-Inge Christophersen i Initiative Universal Media.

Etter å ha blitt slått grundig to fredager på rad av Ivar Dyrhaugs-programmet "Beat for Beat" (1,1 millioner seere), snur TV 2 på sendeplanen.

Det skriver VG i dag.

Tommy Steines show flyttes en halv time frem, til Hotel Cæsar-tid 19.30, mens såpeserien flyttes én time senere på kvelden, slik at de såpefrelste skal switche over på TV 2 etter å ha fått med seg en halv time av musikkprogrammet på TV 2. Beat for beat starter klokken 19.55 på fredager.

På det beste har Tommys popshow hatt over 550.000 seere, men da NRK satte inn sitt trumfess sank tallene til 287.000 den første fredagen og 265.000 seere sist fredag.

- Vi har trodd at seerne ville være mettet av å se de samme programmene på NRK1 år etter år, sier informasjonssjef Geir Mikalsen i TV 2 til VG.

Han forklarer at seertallene de to siste ukene har ført til at de nå ønsker å flytte sendetid for å få flere seere til Tommys Steine-programmet.

- Pressen vil sikkert ha det til at dette er en fallitterklæring. Det ville ha vært en fallitterklæring å ta showet av luften. I stedet flytter vi det. Det var faktisk jeg som ba om det, og jeg er glad for at det skjer, sier programleder Tommye Steine til VG.

- Det som forundrer meg, er at TV 2-ledelsen ikke forutså dette fra starten. Jeg trodde at kanalen kjente både markedet og seerne bedre enn som så. Ikke minst er dette underlig i lys av den aggressive markedsføringen av programmet, både overfor seerne, annonsørene og mediene, sier Initiative Universal Media-sjef, Arne-Inge Christophersen, til VG.

TV-direktør Jarle Thalberg i mediebyrået Carat mener dette er et klart signal om misnøye med konkurransesituasjonen fra TV 2-ledelsen.

- Kanalen har hatt tradisjon for å holde på den opprinnelige sendetiden, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere