RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2-optimisme til ny sendeflate

Sist oppdatert:
I den første uken med nye sendetider for Tabloid og Absolutt Underholdning er TV 2 optimistisk før den videre nyhetskrigen.

Tabloid har tatt opp konkurransen med Dagsrevyen, med ny sendestart klokken 18.55, en sendetid som før var Absolutt Underholdnings. Absolutt er nå flyttet til klokken 18.00.

Justerer kravene
- Det ser lovende ut for Absolutt sin del. Det er jo færre tilgjengelige seere klokken 18 på ettermiddagen fremfor klokken 19, så kravene må settes i forhold til det, sier TV 2s nyhetsredaktør Kjell Øvre Helland til TV 2 Nettavisen.

- Tabloid oppnår i dag høyere markedsandel enn Absolutt Underholdning gjorde i konkurranse med Dagsrevyen, sier han.

Over forventning
Tabloid-sjef Stein Kåre Kristiansen tar forbehold når han skal kommentere debattprogrammets start i den vanskelige sendetiden.

- Vi har prøvd å ikke ha seertall i tankene da vi flyttet sendetidspunktet. Dagsrevyen er den sterkest tenkelige konkurransen vi kan ha, men da vi fikk 350.000 seere i første sending er det langt over forventning, sier Kristiansen til TV 2 Nettavisen.

- Det er for tidlig å si noe konkret om dette, særlig på grunn av det spesielle nyhetsbildet den siste tiden. Men tallene har vært gledelige så langt.

Styrker TV 2
Både Øvre Helland og Kristiansen tror den nye nyhets- og aktualitetssatsingen til TV 2 styrker kanalen som helhet.

- Det folk kommer til å oppdage er at de ikke behøver å se Dagsrevyen, fordi de kan bli oppdatert allerede fra klokken 18 på TV 2. Tv-seerne kan få med seg hele nyhetsbildet i Absolutt Underholdning og 18.30-nyhetene, og deretter utdypende vinklinger og debatt i Tabloid klokken 18.55, sier Kristiansen.

- Det ser ut til at Absolutt Underholdning kaprer seere til nyhetene, så det ser lovende ut. Men med alle mulige forbehold - det er fortsatt for tidlig å spå noe som helst, sier nyhetsredaktør Øvre Helland.

Ingen magesår i NRK
I NRK puster de fortsatt rolig i den nye konkurransesituasjonen. Med seertall på oppunder millionen og markedsandeler på rundt 65 prosent ligger ikke Dagsrevyen-redaksjonen våken om nettene.

- Nei det er det ingen grunn til foreløpig. Det er jo et spesielt nyhetsbilde for tiden, men med seertall oppunder én million kan vi ikke be om noe mer sier nyhetsredaktør Grete Johnsen i NRK til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere